Buletin de presă
-14 august 2018-

 

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru devierea traficului rutier în zonele restricționate, cât și dirijarea acestuia, efectivele de polițiștii locali se vor afla în dispozitiv la evenimentele organizate la nivelul municipiului Galați cu ocazia Zilei Marinei.

Astfel, pe data de 15 august 2018, pe Faleza Dunării (inferioară și superioară), în zona Parc Viva și Palatul Navigației, acolo unde vor fi organizate o serie de manifestări la care se estimează o participare numeroasă, la datorie se vor afla 21 de polițiști locali de la ordine publică, 11 de polițiști locali din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră și zece polițiști locali de la Serviciul de Intervenție Rapidă.

Pe parcursul manifestărilor, conform competențelor, polițiștii locali vor lua măsuri de menținere a ordinii și liniștii publice și de fluidizare a traficului rutier. Oamenii legii vor mai avea în vedere: îndepărtarea cerșetorilor, persoanelor fără adăpost și comercianților ambulanți și după caz sancționarea acestora; supravegherea grupurilor de persoane (minori, tineri) care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca scandal; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi luarea de măsuri conform Legii nr. 61/1991.

De asemenea, în intervalul 16 – 19 august 2018, conform unui Plan de măsuri, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative vor fi în dispozitiv pe toată raza municipiului Galați. Totodată, în cadrul Planului de măsuri – „Estival 2018”, oamenii legii vor avea în atenție zonele de promenadă și agrement din municipiul Galați.