Buletin de presă
-29 noiembrie 2018-

 

45 de echipaje de ordine publică, intervenție rapidă, control comerț și 30 de echipaje de siguranță rutieră din cadrul Poliției Locale vor fi în dispozitiv la acțiunile organizate în acest an în cadrul evenimentului „Zilele Galațiului 2018” și de Ziua Națională a României.

Oamenii legii vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică; fluidizarea traficului rutier; devierea traficului rutier pe rute ocolitoare; interzicerea accesului autovehiculelor neautorizate în zona restricționată; prevenirea opririlor, staționărilor și parcărilor neregulamentare în imediata apropiere a barierelor de restricție; îndrumarea comercianților de mărfuri să parcheze în locurile special destinate autovehiculelor pentru transport marfă; interzicerea comerțului stradal neautorizat din zonă; prevenirea furturilor din buzunare, genți și poșete în rândul participanților, cât și a bunurilor expuse la vânzare; identificarea persoanelor aflate în stare de ebrietate și/sau recalcitrante, predispuse la provocarea de scandal.

La manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, Poliția Locală va avea dispozitive la Catedrala Arhiepiscopală, Cimitirul “Eternitatea”, în zona Potcoava de Aur, dar și în locațiile unde continuă manifestările prilejuite de Serbările Galațiului (esplanadă P-uri. Faleza Superioară).

În anul Centenarului, Poliția Locală va participa la defilare cu două plutoane (un pluton de ordine publică și unul al Serviciului de Intervenție Rapidă). La defilarea de Ziua Națională a României, plutoanele Poliției Locale vor fi însoțite de garda-drapel. De asemenea Poliția Locală Galați va fi prezentă în defilare cu parte din mijloacele tehnice din dotare (două autospeciale ale Serviciului de Intervenție Rapidă, doua autospeciale de ordine publică și două autospeciale ale Serviciului de Siguranță Rutieră).

Tot referitor la Ziua Națională a României, având în vedere Acordul de Cooperare încheiat de Poliția Locală Galați cu Inspectoratul de Poliție Cahul, pe data de 1 Decembrie, la Galați, va defila și un pluton din Republica Moldova, însoțit de garda-drapel și două autospeciale din dotarea IP Cahul.