Buletin de presă

20 martie 2019

 

16 basoreliefuri aparținând celor mai importante personalități istorice au ajuns în această săptămână la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Cahul, intrând prin donație în patrimoniul acestei instituții de învățământ superior. Basoreliefurile s-au reunit în cadrul expoziției „Memoria Chipului: De la Burebista la Ferdinand Întregitorul”.

Acțiunea a fost organizată de către Asociația Frontiera Gălățeană, Poliția Locală, Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” Galați, Primăria Oancea şi Primăria Valea Mărului, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I” Brăila şi având sprijinul Inspectoratului de Poliție Cahul.

Cele 16 basoreliefuri donate de Asociația Frontiera Gălățeană, cu sprijinul financiar al instituției de ordine publică de la nivelul municipiului Galați, prin Asociația  Profesională a Polițiștilor Locali „GAL POL”, au fost expuse în holul Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, expoziția putând fi vizitată nu doar de studenti și cadre didactice, ci de toți locuitorii orașului Cahul, și nu numai.

Referitor la implicarea Poliției Locale, trebuie precizat că instituția gălățeană are în derulare pe tot parcursul anului 2019 un plan de activități comun cu Inpectoratul de Poliție Cahul, plan care are bază Acordul de Cooperare semnat de cele două instituții în anul 2018. Pe tot parcursul anului în curs, pe lângă activitațile profesionale și cele aplicative pe linie de pregătire fizică și tactică polițienească, vor avea loc la Galați și Cahul, evenimente culturale și sportive.