Buletin de presă

23 ianuarie 2019

 

           30 de autospeciale ale Poliției Locale Galați au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS, sistem ce garantează creşterea eficienţei cu privire la raportarea şi urmărirea calităţii activităţilor din teren.

Acesta este structurat pe trei module care vizează: aplicaţia pentru server, cea pentru terminale şi o componentă de management care va face legătura între primele două.

Prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte:

– creşterea capacităţii de verificare şi urmărire a tuturor autovehiculelor Poliției Locale Galați, prin comunicare, înregistrare, interfaţare şi raportare;

– asigurarea unui sistem inteligent care, prin nivelul ridicat de monitorizare şi raportare, va reprezenta un mijloc de comunicare şî interacţiune sigur şi rapid;

– eficientizarea activităţilor de control şi raportare a patrulelor auto prin sporirea capacităţii tehnologice de acces la informaţia relevantă din teren.

Valoarea sistemului de monitorizare a autovehiculelor prin GPS este de 97.610 lei, fără TVA.

„La sfârșitul anului trecut, la inițiativa Primarului Municipiului Galați, Consiliul Local Galați a aprobat finanțarea a două proiecte importante pentru Poliția Locală, ambele în valoare de 225.000 lei. Este vorba despre implementarea proiectului de dotare a 30 de autospeciale ale Poliției Locale Galați, cu sisteme de localizare și monitorizare prin GPS, primul sistem de acest gen din cadrul instituțiilor de ordine și siguranță publică din Galați, proiect în valoare de 97.000 lei și implementarea proiectului E – POL, care privește introducerea într-o bază de date specifică a tuturor activităților operative ale polițiștilor locali (contravenții, infracțiuni, confiscări și alte măsuri complementare), proiect în valoare de 128.000 lei.

Primul proiect oferă multiple avantaje printre care monitorizarea pe o hartă sinoptică la dispeceratul Poliției Locale Galați și dirijarea echipajelor de poliție locală în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, respectiv vizionarea și înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activități contravenționale sau infracționale.

Al doilea proiect este pregătit în totalitate și va intra în vigoare în perioada următoare, acesta oferind date importante pentru Poliția Locală Galați, Primăria Municipiului Galați și organele fiscal, privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute zilnic de polițiștii locali, sancțiunile aplicate, amenzile încasate, practic fiind un întreg ”cazier” operativ și contravențional”, a declarant Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.