Buletin de presă
-26 martie 2019-

 

La Adunarea Generală a Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România, întâlnire care a avut loc în perioada 22 – 24 martie 2019 la Alba Iulia, directorul general al Poliției Locale Galați, Petrică Hahui, în calitate de președinte al Asociației Profesionale a Polițiștilor Locali „GalPol”, a fost desemnat vicepreședinte F.N.P.L.R. Din această nouă funcție, Petrică Hahui va avea în responsabilitate Regiunea 2 Sud – Est, din care fac parte județele: Galați, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea și Constanța.

„Această responsabilitate mă onorează, însă mă și obligă în același timp. Poliția Locală în România, cu o existență de doar nouă ani, a devenit mai mult decât o forță complementară, este o instituție de ordine, siguranță publică și rutieră, de sine stătătoare cu atribuții specifice în domeniile comerțului, mediului și construcțiilor. Este necesar să analizăm eficiența acestei instituții, să popularizăm practicile pozitive, cele negative să le eliminăm, indiferent de UAT – urile în care își desfășoară activitatea. În perioada imediat următoare, mă voi deplasa la Polițiile Locale din Regiunea de Sud – Est, pentru un schimb de experiență și pentru a avea la nivel național practici și proceduri comune, adaptate la specificul fiecărei localități”, a declarat Petrică Hahui.

Principalele puncte de pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România au făcut referire la modificările Legii 155/2010 și aprobarea statutului polițistului local. Tot la întâlnirea de la Alba Iulia, reprezentanții Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România și șefii de Poliții Locale prezenți la eveniment, au discutat pe tema ridicării restricțiilor și extinderea accesului la baza de date (persoane și auto).