Buletin de presă
-13 mai 2019-

 

180 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 94.000 lei, au aplicat luna trecută polițiștii locali de la ordine publică și cei din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, în cadrul Planului de măsuri privind asigurarea curățeniei în municipiul Galați.

Pe toată perioada lunii aprilie, oamenii legii au intervenit pe raza municipiului, în parcuri, zone de agrement și de promenadă, acolo unde se înregistrează un aflux de persoane. Polițiștii locali au acționat cu precădere pentru menținerea curățeniei localității prin conștientizarea populației asupra obligațiilor ce le revin.

Cele mai multe amenzi aplicate, 161 la număr, în baza HCL 260/2018, au fost pentru: murdărirea domeniului public (76), împrăștierea gunoiului menajer (29), parcarea pe spațiul verde (14), nestrângerea dejecțiilor (9), depozitarea de moloz în spații neamenajate (11), lipsă lesă și botniță câine talie mare (8), etc. Deasemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, conform prevederilor HCL 124/2016, au aplicat nouă sancțiuni contravenționale pentru depozitarea de moloz și alte patru pentru depozitarea deșeurilor menajere pe domeniul public și introducerea deșeurilor provenite din construcții în recipiente de colectare a deșeurilor menajere. Alte cinci sancțiuni contravenționale au fost date de polițiștii locali de la Mediu în baza Legii  24/2007 – pentru ocuparea nelegitimă a terenurilor cu spații verzi (o sancțiune) și conform prevederilor Legii 211/2011, alte patru sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public.

Reamintim că până în luna septembrie 2019, la nivelul municipiului Galați Poliția Locală are în derulare Planul de măsuri – ESTIVAL 2019. În cele cinci luni, mai – septembrie, oamenii legii vor desfășura acțiuni specifice în diferite locații și la evenimente cu participarea unui public numeros. Sunt vizate următoarele zone: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanadă P-uri, Orășelul Copiilor, Parc Selgros, Parc Cloșca, Turn TV, Parc CFR, Parc Libertății, zona Lacului Vânători, Parc Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galați, piețele agroalimentare.

Pe toată perioada de derulare a Planului de măsuri – ESTIVAL 2019, polițiști locali au în atenție inclusiv depistarea persoanelor care deteriorează materialul dendrofloricol, mobilierul urban sau murdăresc domeniul public.