Buletin de presă
-24 iunie 2019-

 

În perioada iunie 2018 – iunie 2019, peste 8.000 de apeluri telefonice au fost înregistrate la numărul scurt de telefon – 955, număr pus la dispoziția cetățenilor, începând de anul trecut de Poliția Locală Galați.

Conform unei statistici cele mai multe sesizări, în jur de 2.500, au vizat aspecte legate de tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public și provocarea de scandal. Deasemenea un număr important de apeluri telefonice, 1.200 la număr, au semnalat blocarea de garaje. Peste 1.000 de sesizări înregistrate la Poliția Locală Galați prin intermediul numărul de telefon – 0236/955, au mai vizat: construcții fără autorizație (400), aspecte legate de curățenia localității (400), probleme legate de activitatea de comerț (200).

Trebuie precizat că, la Dispeceratul Poliției Locale Galați, anterior implementării numărului 0236/955, pentru perioada iunie 2017 – iunie 2018, numărul de sesizări prin Dispeceratul instituției a atins cifra de 3.500.

„De un an de zile la Poliția Locală Galați a fost implementat numărul de apel scurt și gratuit pentru a fi sesizate diferite evenimente aflate în competența de soluționare a acestei instituții. În această perioadă, numărul de sesizări a crescut foarte mult, acestea fiind diverse, și anume din domeniul asigurării ordinii publice, siguranței rutiere dar și al respectării normelor la regimul comerțului, protecției mediului și autorizării construcțiilor.

Faptul că a crescut numărul de sesizări la Poliția Locală Galați relevă concluzia că, cetățenii apelează la serviciile acestei instituții pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă sau anumitor stări de lucruri negative pe care le identifică și se bucură în majoritatea cazurilor de operativitatea intervenției polițiștilor locali

Deasemenea o data cu instalarea pe autospecialele Poliției Locale a sistemelor GPS, a crescut capacitatea de a dirija în timp optim a echipajelor din teren la locul producerii evenimentelor pe principiul – cel mai apropiat echipaj de poliție intervine – chiar dacă anumite fapte nu sunt de competența noastră”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

Reamintim că la nivelul municipiului Galați cetățenii pot accesa numărul scurt – 0236/955 – pentru a face sesizări și reclamații. În funcție de natura acestora: tulburarea ordinii și liniștii publice, comerț stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcții, încălcări ale normelor privind protecția mediului și nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staționarea neregulamentară, accesul interzis, etc., Dispeceratul Poliției Locale le dirijează spre soluționare la una din cele cinci Secții de Poliție Locală ori la Serviciile Control Activități Comerciale, Disciplina în Construcții, Serviciul de Protecția Mediului, Rutieră sau chiar Intervenție Rapidă.

Postul de telefon funcționează 24/24, iar la acest număr scurt răspund operatorii Dispeceratului Poliției Locale Galați.