Buletin de presă
-02 iulie 2019-

 

           177 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 30.000 de lei au aplicat în doar câteva zile polițiștii locali de la ordine publică, pe raza Secțiilor nr. 2, 3 și nr. 4. Cele mai multe amenzi, 141 la număr, în valoare de 22.000 lei, au fost date în baza Legii 61/1991, pentru următoarele fapte: consum băuturi alcoolice (96), tulburarea liniștii publice (28), adresarea de expresii jignitoare (3), servirea de băuturi alcoolice după ora închiderii (2), etc.

Pentru fapte privind curățenia localității, deversarea unor deșeuri în canalul de scurgere, comerț neautorizat, gătitul pe domeniul public, plimbarea animalelor de companie fără lesă (2) sau parcarea pe trotuar, conform prevederilor HCL 260/2018, polițiștii locali au aplicat un număr de 29 de sancțiuni, în sumă de 7.700 lei.

Oamenii legii au acționat în zone, precum: Parc Turn TV, Parc Selgros, Lizieră Stadion MHC, Platou Sala Sporturilor, Micro 19 – Aleea Comerțului, Micro 21, Micro 17, strada Caișilor, cămine – strada Năruja, Piața Micro 39, locurile de joacă, strada Feroviarilor, zona Cin – Cin, Mașniță, strada Podul Înalt, etc.

În cadrul acestei acțiuni polițiștii locali au avut în vedere: identificarea persoanelor  care săvârșesc fapte ilicite și luarea măsurilor legale; combaterea și prevenirea distrugerii mobilierului urban; menținerea unui climat de ordine și siguranță publică; respectarea prevederilor legale privind curățenia localității; prevenirea și combaterea faptelor de natură penală; întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității.

Reamintim că pe toată perioada anotimpului cald, în cadrul Programului de măsuri – Estival 2019, polițiștii locali acționează, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în toate cartierele municipiului Galați.