Buletin de presă
-23 iulie 2019-

 

În acest sfârșit de săptămână, pentru fapte precum: consum de băuturi alcoolice în locuri neamenajate, tulburarea liniștii publice, adresarea de expresii jignitoare, murdărirea domeniului public, fumat în locuri care încalcă prevederile locale, etc., polițiștii locali de la Ordine Publică și cei de la Intervenție Rapidă, au aplicat un număr de 250 de sancțiuni, în valoare de peste 48.000 lei.

Razia de amploare, desfășurată de polițiștii Secțiilor de Poliție Locală și de cei din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă și Transport Valori, a avut loc la nivelul tuturor cartierelor, precum și în zonele unde au fost semnalate o serie de fapte ce contravin legislației în vigoare.

Din cele 250 de amenzi, un număr de 130 au fost aplicate conform prevederilor Legii 61/1991, pentru următoarele fapte: consum de băuturi alcoolice, tulburarea liniștii publice, practicarea jocurilor de noroc, adresarea de expresii jignitoare.

Oamenii legii au mai dat sancțiuni, conform prevederilor HCL 260/2018, peste 70 la număr, pentru: murdărirea domeniului public, depozitarea de materiale de construcții, parcarea pe spațiu verde, depozitarea de moloz în locuri neamenajate, parcarea pe loc rezervat, etc.

În cadrul acestor acțiuni, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 – fumat în loc nepermis și OUG 97/2005 – act de identitate expirat.

Pe toată perioada acestor acțiuni, polițiștii locali de la Ordine Publică și Intervenție Rapidă au avut în atenție următoarele aspecte: identificarea persoanelor  care săvârșesc fapte ilicite și luarea măsurilor legale; combaterea și prevenirea distrugerii mobilierului urban; menținerea unui climat de ordine și siguranță publică; respectarea prevederilor legale privind curățenia localității; prevenirea și combaterea faptelor de natură penală; întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității.

„Astfel de acțiuni, în special la sfârșit de săptămână, vor fi organizate în zonele de risc identificate, cu efective de polițiști suplimentare, sprijiniți de colegii de la Intervenție Rapidă, deoarece a crescut numărul sesizărilor cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice. Sunt străzi, în special cele pe care se află locuințe tip case, unde proprietarii/chiriașii ocupă domeniul public cu mese, scaune, aruncă, și depozitează, tot felul de deșeuri, folosesc instrumente muzicale la limita suportabilității și creează un evident disconfort social. Polițiștii locali nu vor tolera în niciun fel astfel de comportamente și avertizează făptuitorii că amenzile contravenționale sunt destul de mari”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

Până la finele lunii septembrie, polițiștii locali vor fi angrenați la nivelul municipiului Galați în cadrul Planului de măsuri – „Estival 2019” în acțiuni ce au ca scop principal prevenirea și combaterea faptelor antisociale.