Alcoolul la volan aduce sancțiuni aspre

În timp ce se aflau în dispozitiv pentru fluidizarea traficului, la intersecția străzilor Regimentul 11 Siret c/c Prelungirea Coșbuc, polițiștilor locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră li s-au adresat injurii și expresii jignitoare de către un conducător auto. Cel în cauză a fost reținut și identificat ca fiind numitul L.V., de 52 ani, din Galați. Oamenii legii au constatat că respectiva persoană emana halenă alcoolică. În aceste condiții s-a solicitat intervenția unui echipaj de la Serviciul Rutier, pentru testarea cu etilotestul și stabilirea alcoolemiei. În urma verificării cu aparatul Drager a rezultat o alcoolemie de 0,64‰ alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, pentru recoltarea de probe de sânge.

Au fost întocmite actele procedurale, care împreună cu persoana în cauză au fost predate Serviciul Rutier Galați, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea în acest caz, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, l-au sancționat pe conducătorul auto cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii 61/1991, pentru că a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa oamenilor legii aflați în dispozitiv pentru fluidizarea traficului.