Polițiștii locali verifică magazinele de piese auto și service-urile

În intervalul aprilie – mai 2019, la nivelul municipiului Galati polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale vor acţiona pentru verificarea legalităţii funcţionării magazinelor de piese auto, a service-urilor auto (inclusiv comerțul cu piese auto) și a operatorilor economici care comercializează autovehicule noi.

Pe perioada acțiunilor de control polițiștii locali vor urmări modul în care operatorii economici respectă legislația în domeniu. Se are în vedere existența Acordului privind exercitarea activității de comercializare în zone publice (OG nr. 99/2000), afișarea datelor de identificare, existența orarul de funcționare și/sau lipsa autorizațiilor (HCL 260/2018), condiţiile de ocupare a domeniului public în vederea desfăşurării activităţilor comerciale (HCL 728/2017), etc.

Pentru încălcarea prevederilor legale, agenții economici riscă sancțiuni cuprinse între 400 și 2.000 lei și/sau suspendarea activității.

În 2018, posesorii de service-uri auto, persoane fizice sau juridice, care desfășurau această activitate fără a respecta prevederile legale, au fost sancționați de polițiștii locali. Au fost aplicate un număr de 68 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 54.000 lei.