Sancțiuni pentru injurii la adresa oamenilor legii

Polițiștii locali din cadrul Secției nr. 2, l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 lei, pe numitul M.A., de 36 ani, din Galați. Persoana în cauză, în timp ce se afla în parcul aferent unui bloc de pe strada Mihail Petrini, a proferat injurii la adresa polițiștilor locali, care la momentul respectiv legitimau câteva persoane și a intervenit în favoarea acestora. Cel în cauză i-a împiedicat astfel pe oamenii legii să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Trebuie precizat că, constituie contravenție:

săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”  

Se sancționaează conform art.3, alin.1, lit.b.-de la 200-1.000 lei din Legea 61/1991.

 

”împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice.”

Se sacționează conform art.3, alin.1, lit f. de la 3.000-6.000 lei din Legea 61/1991