SOCIETATE COMERCIALĂ ASPRU SANCȚIONATĂ PENTRU DEPOZITARE ILEGALĂ DE DEȘEURI

În timpul acțiunii de patrulare, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, au constatat că o societate comercială cu punctul de lucru în Galați, zona Tirighina, în calitate de generator de deșeuri, a abandonat pe terenul din vecinătate, deșeuri (plastic, ambalaje din hârtie și carton, folii de plastic cu eticheta operatorului, suporți sârmă sudură și textile îmbibate cu ulei), afectând astfel o suprafață de aproximativ 300 mp.

Persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, și s-a dispus măsura de ridicare a deșeurilor depozitate și curățarea terenului.

La câteva zile după aplicarea sancțiunii, operatorul economic a igienizat terenul pe care polițiștii locali, la momentul verificării, au găsit o cantitate impresionantă de deșeuri.

În primele șase luni ale anului 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, pentru depozitare/abandonare/aruncare deșeuri, a aplicat un număr de 53 de sancțiuni în valoare de peste 50.000 lei.