Bărbat depistat cu un pistol asupra sa

În luna iunie polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție Rapidă și Transport Valori au acționat, urmare a unei sesizări primite de la cetățeni prin dispeceratul instituției, în zona blocului T8A situat pe strada Podul Înalt, unde s-a reclamat faptul că un grup numeros de tineri practică jocuri de noroc (barbut). În urma verificărilor efectuate a fost depistat numitul L. P. N., de 34 ani, din Galați, asupra căruia s-a găsit un pistol marca WALTHER, calibru 9mm, și un încărcător cu 6 cartușe. Despre proveniența pistolului, sus-numitul a declarat verbal că l-a procurat din Germania, țară în care are documentele legale de proveniență și deținere.

Au fost întocmite actele procedurale, persoana în cauză și pistolul găsit asupra sa fiind predate lucrătorilor Secției nr. 4 Poliție în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

De menționat este faptul că sesizarea către dispeceratul Poliției Locale Galați s-a făcut prin numărul scurt – 0236/955, implementat recent la nivelul instituției.