Tulburarea liniștii publice, consumul de alcool și murdărirea domeniului public sunt fapte sancționate de polițiștii locali

În vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale în zonele de promenadă dar și la nivelul cartierelor, polițiștii locali de la nivelul Secțiilor de Ordine Publică nr. 1 și 5, au întreprins mai multe acțiuni în teren, beneficiind și de sprijinul Serviciului de Intervenție Rapidă.
Polițiștii locali au avut în atenție următoarele aspecte: identificarea persoanelor care săvârșesc fapte ilicite și luarea măsurilor legale; combaterea și prevenirea distrugerii mobilierului urban; menținerea unui climat de ordine și siguranță publică; respectarea prevederilor legale privind curățenia localității; prevenirea și combaterea faptelor de natură penală; întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității.
În urma acestor acțiuni derulate pe o perioadă de trei zile, polițiștii locali au legitimat un număr de 184 de persoane și au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale în sumă de 34.740 lei.
Cele mai multe amenzi, 87 la număr, au fost date în baza Legii 61/1991, pentru următoarele fapte: tulburarea liniștii publice (5), consum băuturi alcoolice (67), adresarea de expresii jignitoare (6), practicarea de jocuri de noroc (3), refuz legitimare (3), etc.
Alte 33 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018, pentru: curățenia localității (24), câine fără lesă și lipsă ustensile pentru dejecții (4), parcare pe trotuar (2), etc.
Șase amenzi au fost date pentru încălcarea următoarelor acte normative: Legea 349/2002, Legea 12/1990 și OUG 195/2002.
În continuare polițiștii locali vor acționa, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în toate cartierele municipiului Galați.
Cetățenii orașului pot semnala eventuale fapte antisociale la numărul scurt de telefon – 0236/955 – apelabil din toate rețelele de telefonie, cu tarif normal.